28 apr

Derfor skal du vælge et keramisk komfur

Der er ikke nogen tvivl om, at det er det glaskeramiske komfur, der tilhører den mest almindelige type af komfurer i Danmark efterhånden. Der er rigtig mange danske familier, der har et glaskeramisk komfur stående hjemme i køkkenet. Der er mange gode grunde til at du skal købe et glaskeramisk komfur til fordel for mange andre former for komfurer, da de blandt andet ikke er synderligt udpræget dyre i indkøb, de er desuden også forholdvis økonomiske i brug og er dertil også ganske lette at holde rene. Det er med stor sandsynlighed derfor, at der er rigtig mange, keramisk komfurder vælger at investere i et glaskeramisk komfur, når de skal ud og investere i et nyt komfur til deres køkken.

30% økonomisk besparelse ift. de mere klassiske massekogeplader

Det skal desuden også nævnes, at et glaskeramisk komfur kan betragtes som trinnet over de mere klassiske massekogeplader, hvilket også betyder, at der sådan cirka er en 30% energibesparelse opgradere til en glaskeramisk kogesektion fra et ganske almindeligt komfur, der er udstyret med klassiske massekogeplader. Det er noget, du til dels skal gøre fordi det bruger mindre energi på at varme selve kogezonen op, inden den kan afgive varme til dit kogegrej, og dertil er det også fordi energien bliver brugt langt mere målrettet. Der er rigtig mange kogezoner på keramiske komfurer, der endda er blevet udstyret med en smart funktion, der selv sørger for at udvide til at passe til flere forskellige størrelser af både gryder, pander og andre former for kogegrej.

Du skal dog være opmærksom på, at de forskellige kogezoner, der er på dit keramiske komfur kan være meget varme efter brug. Det er ikke noget, der kan ses, hvorfor det er meget vigtigt, at du sørger for at købe dig et komfur, der er udstyret med en restvarmeindikator i hver af de kogezoner, som komfuret er blevet udstyret med. Denne indikator kan desuden også bruges til at fortælle dig, om du kan bruge noget af det overskydende varme til eksempelvis at holde noget sovs varmt eller noget andet, der ikke kræver nogen synderligt høj varme, da det bare skal holdes lunt, så det er klar til at blive serveret sammen med det andet mad, der også skal på bordet.

Det er nemt at rengøre en keramisk kogesektion

En helt særlig fordel ved at vælge et keramisk komfur i forhold til de mange andre komfurer, der er at finde på det danske marked er, at det er nemt rengøre. Der skal ikke være nogen tvivl om, at rengøring er noget, som vi alle sammen er forpligtet til at tage om hånd en gang imellem. Det skal dog nævnes, at det ikke er synderligt krævende at skulle gøre et keramisk komfur rent, eftersom det er lavet ud i et stykke, hvorfor du sagtens vil kunne klare rengøringen i det daglige med en våd klud, da det faktisk ikke kræver mere end dét. Hvis du derimod gerne vil komme lidt mere til bunds, hvis du f.eks. er kommet til at brænde noget fast på komfuret, så kan du enten gøre brug af en glasskraber eller noget særligt egnet rengøringsmiddel med slibemiddel. Det er ikke blot uhyre let, men dertil tager det heller ingen tid og det vil efterlade et smukt og skinnende resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *