14 sep

Mærkelige ting, der kan forårsage forstoppelse i vandrørene

I de år vi har haft vores forretning, har vi løst mange opgaver med forstoppede af afløb. Det er hverdagen som professionel blikkenslager/VVS. Langsomt afløb i vandrørene, dræning af forstoppede vandrør er en af ​​de mest almindelige VVS-problemer i hjemmet.

Der er nogle grundlæggende årsager til at afløbsrøret er tilstoppet. Menneske hår vil som oftest være grunden til tilstoppet rør, da hårene bliver fanget i afløbet grundet man tager et brusebad eller at man barbere sig ved håndvask. Akkumulerede fedtstoffer, olier medmere bliver også fanget i køkkenvasksafløbet, da olien bliver blandet sammen med sæbe rester. Vi har dog også set vores andel af usædvanlige årsager af tilstoppet vandrør. Nedenfor vil vi forklare de mest typiske grunde til at du har et tilstoppet afløb eller toilet i dit hus eller lejlighed.

Smartphones

Hvorfor skulle en smartphone være årsagen for et tilstoppet afløb? Det er i virkeligheden ikke så svært at forklare. Folk klager ofte over smartphones der glider ud af deres lommer, og hvis du tænker over det, er der stor chance for at telefonen tumler ned i toilettet. Ja, det sker! Eller en anden grund til dette kunne ske, er når et lille barn får fat i telefonen og beslutter sig for at eksperimentere med hvad der sker når telefonen bliver smidt ned i toilettet. Det tilstoppet vandrør kan sagtes gøres fri vedbrug af nogle VVS-artikler, selv om der ikke er meget at gøre for at redde telefonen.

Kattegrus

Dette er en god advarsel for alle de katteelskerne familier derude. Hæld aldrig kattegruset ud i toilet, for så for du tilstoppet afløb.  Hæld altid kruset ud i en pose og tag det ud til skraldespanden. Kattegruset kan let tilstoppe dit toilet eller endda dele af det kommunale kloaksystem. Kattegruset er tungt og sammenlignes med at hælde sand i et afløb, hvilket det også har den egenskab at det klumper sig sammen. Det at kattegrus har den fantastiske egenskab at det klumper sig sammen, betyder oprydning af kattegrus er fantastisk nemt, men det er helt forfærdeligt hvis det bliver hældt nede i et dræn eller afløbsrør, hvilket vil skabe et svært tilstoppet afløb. Men hvis det endelig skulle ske er der nogle VSS artikler som virker

Cement

Denne overskrift forvirrer dig, ikke? Vi foreslår ikke, at du ved et uheld skal hælde cement ned i en af dine afløb. Cementen kan ende med at blokerer en eller flere af dine afløb, og denne metode er som oftest kun brugt til at forsegle gamle rør, der ikke længere er i brug. Men man skal altid passe på ved brug af denne metode, hvis jobbet ikke bliver gjort ordentligt, kan cementen ende i andre rør og blokere dem.

Falske tænder

Tandproteser skal rengøres og gennemblødes for at forhindre bakterier i at udvikle sig. Rengøring af tandproteserne anbefales to gange om dagen. Det betyder at meget af tid vil proteserne ligge på badeværelset over vasken. Dette forøger chancen for at tandproteserne glider fra hånden og ned i afløbsrørene! Ring til VSS for at komme dig til undsætning, hvis dette sker.

Vielsesringe

Jeg ville bare nævne vielsesringe, mens jeg var i gang med denne artikel. Disse ringe til typisk ikke tilstoppe vandrørene, men de er genstande som folk helt sikkert vil have tilbage! Hvis det sker du mister en vielsesring ned i vasken, skal du endelig ikke skylle mere vand ned afløbet, men i stedet ringe efter en blikkenslager eller VVS med det samme. De fleste gange kan de nå at redde ringen til dig.

Gå ind på https://topvvs.dk/ og få et godt tilbud på et bredt udvalg af VVS produkter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *